Pârjoale de legume

O reţetă de post, pe care o poţi pregăti oricând. Din aceste pârjoale poţi face face şi burgeri delicioşi, dacă le aşezi într-o chiflă feliată şi adaugi o felie de roşie, o frunză de salată şi sosul preferat.
Ingrediente:
2 felii de pâine
3 cartofi
2 morcovi
1 dovlecel
6 căţei de usturoi
sare
piper
ulei
90 g pesmet
50 g făină
Cureți cartofii și morcovii, apoi îi razi. Îndepărtezi capete- le dovlecelului, apoi îl razi și-l storci. Îl amesteci cu morcovii, cartofii storși, 2 linguri de pes- met și pâinea înmuiată și bine stoarsă, cățeii de usturoi pisați, sare și piper, după gust.
Formezi pârjoalele cu mâna umedă și le aplatizezi ușor. Le treci prin restul de pesmet ames- tecat cu făină și le rumenești în ulei pe ambele părți. Le scoți pe șervete de hârtie pentru a se ab- sorbi excesul de ulei.