Pârjoale din carne tocată cu legume
E o săptămână în care am tot salivat după diverse preparate din carne tocată. Fie că am pregătit rulade ori chiftele, ne-am gândit întotdeauna şi la nişte pârjoale din carne tocată cu legume. Şi iată că a venit şi ziua în care să pregătim această reţetă delicioasă, reţetă pe care o împărtăşim cu voi.
Pârjoale din carne tocată cu legume - Ingrediente (4 porţii)
400 g carne tocată (de vită, porc sau de pui) 1 ardei gras roşu 1 morcov 1 ceapă 2 linguri boabe de mazăre 2 căţei de usturoi 2 felii de pâine 2 ouă cimbru sare piper
Pârjoale din carne tocată cu legume - Cum se prepară
Se amestecă tocătura cu ardeiul gras şi ceapa, tăiate foarte mărunt, cu morcovul trecut pe răzătoarea cu ochiuri mici, boabele de mazăre, căţeii de usturoi zdrobiţi, feliile de pâine înmuiate în apă şi stoarse, cele două ouă bătute uşor, cimbru, sare şi piper, după gust.
Din compoziţia obţinută se modelează pârjoale mari, care se prăjesc în ulei bine încins şi se servesc calde.