Pârjoale moldoveneşti: ingredientul secret care le face pufoase

2 shutterstock 1918359458 1 jpg jpeg

Calde, aromate, condimentate! Pârjoalele moldoveneşti sunt un deliciu la orice masă. Dacă ştii cum să le prepari, vei obţine cele mai pufoase pârjoale.

 

Spre deosebire de chiftele, în compoziţia de pârjoale se pune întotdeauna şi pâine înmuiată în lapte. Acesta este marele secret al reţetei tradiţonale de pârjoale moldoveneşti. Preparatul te va cuceri iremediabil!

Ingrediente Pârjoale moldoveneşti

  • 500 g carne de viţel tocată 
  • 500 g carne tocată 
  • 150 ml lapte
  • 350 g miez de pâine albă 
  • 2 cepe 
  • mărar
  • pătrunjel
  • 4 ouă 
  • ulei pentru prăjit 
  • 1 cartof 
  • 25 g unt
  • 200 g pesmet sau mălai 
  • sare 
  • piper

Preparare Pârjoale moldoveneşti

Înmoi pâinea în lapte, o storci şi o pui peste carne cu  mărarul şi pătrunjelul tocate. Toci cepele, le sotezi în puţin unt, şi apoi le pui peste carne.

Adaugi cartoful ras şi stors bine de apă, ouăle, sare şi piper după gust. Amesteci până când se omogenizează.

Modelezi cu mâna umedă pârjoalele, dându-le o formă uşor lunguiaţă, le tăvăleşti prin pesmet sau mălai, apoi le prăjeşti în ulei pe ambele părţi.

FOTO Shutterstock