Pârjoale moldoveneşti, reţeta lui Radu Anton Roman

2 shutterstock 1918359458 jpg jpeg

Sunt delicioase alături de piure de cartofi cu unt sau smântână ori preparate la cuptor în sos de roşii. Află care este reţeta lui Radu Anton Roman de pârjoale moldoveneşti.

De ce ai nevoie pentru pârjoale moldoveneşti

500 g carne tocată de viţel

500g ceafă de porc

150 ml lapte

350 g miez de pâine albă

2 cepe

mărar

pătrunjel

4 ouă

300 g unt

1 cartof

200 g pesmet sau mălai

sare

piper

Cum se prepară pârjoalele moldoveneşti

Toci carnea, înmoi pâinea în lapte şi o storci. O pui peste carne şi pui mărarul şi pătrunjelul tocat. Toci cepele şi le sotezi în unt, apoi le pui în carne. Adaugi cartoful ras, stors, ouăle, sare şi piper după gust şi 100 g unt. Amesteci până când se omogenizează. Formezi cu mâna umedă pârjoalele, le dai prin pesmet sau mălai, apoi le prăjeşti în unt pe ambele părţi.

Reţeta luată din cartea „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti“, a lui Radu Anton Roman, Editura Paideia.

FOTO Shutterstock