Pască cu brânză şi stafide

pasca paste moldoveneasca jpeg

Ţi-e greu să te hotărăşti la o reţetă de pască cu brânză şi stafide? Nu dispera! Noi îţi venim în ajutor cu o reţetă clasică şi delicioasă!

Ingrediente pentru pască cu brânză şi stafide

Pentru blat 250 g făină 1 pliculeţ praf de copt 125 g unt 65 g zahăr 1 pacheţel zahăr vanilat 1 ou

1 kg brânză de vaci bine scursă

5 ouă

5 linguri smântână

1 pliculeţ zahăr vanilat

150 g stafide aurii

200 g zahăr

100 g migdale tăiate

50 g migdale întregi

zahăr pudră cu aromă de vanilie

Mod de preparare pentru pască cu brânză şi stafide

Pentru blat se amestecă toate ingredientele aduse la aceeaşi temperatură şi trebuie să se obţină un aluat omogen. Se înveleşte aluatul într-o folie de aluminiu şi se dă la rece

pentru 30 de minute.

Între timp, se pun stafidele în apă călduţă să se umfle şi se prepară umplutura. Brânza se sfărâmiţează cât se poate de mărunt (eventual se pune într-un blender) şi apoi se amestecă cu ouăle, smântâna, zahărul şi zahărul vanilat.

Se întinde aluatul într-o foaie de mărimea tăvii rotunde de copt, se aşază în tava unsă iar foaia trebuie să treacă puţin peste marginile de sus ale tăvii. Se dă la copt, aşa, fără

umplutură şi se lasă 10 minute.

Se scoate, se toarnă umplutura şi se dă din nou la copt pentru 45 de minute. Se scoate după ce s-a copt, se lasă să se răcească puţin în tavă, apoi se scoate şi se presară cu zahăr

pudră şi migdale întregi şi tăiate.