Pască cu brânză şi stafide

pasca cu branza si stafide jpeg

Mmmmm...numai cu gândul la pască, ouă şi cozonaci sunt atunci când vine vorba de masa de Paşte. Şi numai când mă uit la poza asta cu pască cu brânză şi stafide şi deja îmi plouă în gură.

Ingrediente pentru pască cu brânză şi stafide

Pentru aluat 450 g făină 2 ouă 60 ml lapte 50 g zahăr 200 g unt 25 g drojdie de bere coajă de lămâie rasă 2 pliculeţe de zahăr vanilat 1 praf de sare

1 kg brânză de vaci cremoasă

2 linguri smântână

2 linguri făină

250 g zahăr

4 ouă

50 g stafide

1 esenţă de vanilie

Mod de preparare pentru pască cu brânză şi stafide

Se amestecă drojdia cu laptele călduţ, o lingură de zahăr şi puţină ­făină, se lasă la dospit, într-un loc călduţ, până îşi dublează volumul, apoi se amestecă cu restul de făină, un praf de sare, restul de zahăr, zahărul vanilat, coaja de lămâie rasă, cele două ouă şi untul adăugat treptat, în timp ce se frământă. Aluatul obţinut trebuie să fie omogen şi elastic. Se lasă la crescut circa 35 de minute, ­într-un loc cald.

Între timp, se prepară umplutura, amestecând brânza cu smântâna, zahărul, ouăle, făina, esenţa de vanilie şi stafidele. Se întinde aluatul într-o foaie mai groasă, cu care se tapetează o formă rotundă, cu pereţi cu tot, se toarnă umplutura de brânză şi se nivelează. Se introduce forma în cuptorul bine încins pentru circa o oră, la foc potrivit, până se rumeneşte. Se scoate din formă după răcirea completă. Această reţetă de pască cu brânză şi stafide nu este una clasică, însă este absolut delicioasă.