Paste Arrabbiata, reţeta clasică italiană

În doar 20 de minute vei avea gata un preparat gustos, din care toţi membrii familiei vor aştepta cu nerăbdare să guste. Vezi cum se fac pastele Arrabbiata!
De ce ai nevoie pentru paste Arrabbiata
450 g paste, penne sau paste late
50 ml ulei de măsline
2 căţei de usturoi
800 g roşii pasate
boia de ardei iute, după gust
pătrunjel
sare piper
50 g parmezan
Cum se prepară pastele Arrabbiata
Fierbi pastele în apă cu sare conform instrucţiunilor de pe ambalaj, apoi le scurgi, dar păstrezi o parte din apa în care au fiert.
Încingi uleiul în tigaie şi sotezi 1 minut căţeii de usturoi, apoi îi scoţi deoarece vor deveni amari. Adaugi roşiile pasate şi laşi să fiarbă 10 minute. Torni 100 ml din apa în care au fiert pastele, adaugi boiaua de ardei, pătrunjelul tocat şi fierbi până se îngroaşă sosul. Pui pastele fierte, condimentezi cu sare şi piper după gust. Înainte să serveşti presari parmezanul ras.
