Paste Arrabbiata, reţeta clasică italiană

paste jpeg

În doar 20 de minute vei avea gata un preparat gustos, din care toţi membrii familiei vor aştepta cu nerăbdare să guste. Vezi cum se fac pastele Arrabbiata!

De ce ai nevoie pentru paste Arrabbiata

450 g paste, penne sau paste late

50 ml ulei de măsline

2 căţei de usturoi

800 g roşii pasate

boia de ardei iute, după gust

pătrunjel

sare piper

50 g parmezan

Cum se prepară pastele Arrabbiata

Fierbi pastele în apă cu sare conform instrucţiunilor de pe ambalaj, apoi le scurgi, dar păstrezi o parte din apa în care au fiert.

Încingi uleiul în tigaie şi sotezi 1 minut căţeii de usturoi, apoi îi scoţi deoarece vor deveni amari. Adaugi roşiile pasate şi laşi să fiarbă 10 minute. Torni 100 ml din apa în care au fiert pastele,  adaugi boiaua de ardei, pătrunjelul tocat şi fierbi până se îngroaşă sosul. Pui pastele fierte, condimentezi cu sare şi piper după gust. Înainte să serveşti presari parmezanul ras.

image

Sursa http://www.justalittlebitofbacon.com

http://www.justalittlebitofbacon.com