Paste cu afumătură

Farfalle Pasta with Chicken & Asparagus jpeg

Nu poţi face o combinaţie mai reuşită pentru prânz sau cină decât aceste paste cu afumătură.

Ingrediente

200 g paste „fundiţe” 200 g costiţă afumată 150 g telemea de oi (sau caşcaval) 2 linguri smântână 4-5 fire de sparanghel (opţional) sare piper

Pentru garnitură

1 salată verde

5-6 roşii cherry

2 linguri zeamă de lămâie

2 linguri ulei

sare

Cum se prepară

Se fierb pastele în apă cu sare „al dente” conform indicaţiilor de pe pachet, se scurg de apă şi se aşază într-o salatieră mare.

Separat, se taie costiţa şuviţe şi se rumeneşte fără adaos de ulei până devine crocantă, se scoate din tigaie pe un prosop absorbant pentru a înlătura excesul de grăsime, apoi se adaugă peste paste.

Se adaugă telemeaua sau caşcavalul tăiate cubuleţe, sparanghelul scurs de zeama în care a fost conservat, smântâna, sare şi piper, după gust. Se amestecă uşor, pentru a nu se sfărâma ingredientele.

Aceste paste cu afumătură se servesc garnisite cu salată verde şi roşii cherry, asezonate cu sos vinegretă preparat din ulei, zeamă de lămâie şi sare.

Spaghete cu ton

Spaghete cu ton

Spaghete cu cabanos

Spaghete cu cabanos

Budinca din spaghete cu branza

Budinca din spaghete cu branza

sursa foto: Fotolia