Paste cu afumătură

Nu poţi face o combinaţie mai reuşită pentru prânz sau cină decât aceste paste cu afumătură.
Ingrediente
200 g paste „fundiţe” 200 g costiţă afumată 150 g telemea de oi (sau caşcaval) 2 linguri smântână 4-5 fire de sparanghel (opţional) sare piper
Pentru garnitură
1 salată verde
5-6 roşii cherry
2 linguri zeamă de lămâie
2 linguri ulei
sare
Cum se prepară
Se fierb pastele în apă cu sare „al dente” conform indicaţiilor de pe pachet, se scurg de apă şi se aşază într-o salatieră mare.
Separat, se taie costiţa şuviţe şi se rumeneşte fără adaos de ulei până devine crocantă, se scoate din tigaie pe un prosop absorbant pentru a înlătura excesul de grăsime, apoi se adaugă peste paste.
Se adaugă telemeaua sau caşcavalul tăiate cubuleţe, sparanghelul scurs de zeama în care a fost conservat, smântâna, sare şi piper, după gust. Se amestecă uşor, pentru a nu se sfărâma ingredientele.
Aceste paste cu afumătură se servesc garnisite cu salată verde şi roşii cherry, asezonate cu sos vinegretă preparat din ulei, zeamă de lămâie şi sare.
Budinca din spaghete cu branza
Budinca din spaghete cu branza
sursa foto: Fotolia