Paste cu bacon şi vinete
O reţetă mediteraneană de paste, perfectă de pregătit pentru masa de prânz.
Ingrediente:
375 de grame de paste-scoici o lingură de ulei de măsline 4 felii de bacon o vânătă mare tăiată bucăţi 150 de grame de roşii cherry, tăiate pe jumătate 2 căţei de usturoi zdrobiţi 2 căni de pastă de tomate o cană de măsline negre câteva frunze de busuioc
Mod de preparare:
Se fierb pastele conform instrucţiunilor pe ambalaj. Între timp, încingeţi ulei într-o tigaie şi prăjiţi baconul şi vânăta timp de 5 minute. Se adaugă roşiile şi usturoiul, iar peste un minut, pasta de tomate. Lăsaţi puţin timp să fiarbă, apoi adăugaţi măslinele, iar la sfârşit turnaţi pastele şi presăraţi frunze de busuioc. Amestecaţi uşor.
Foto: taste.com.au