Paste cu carne tocată şi sos de roşii

paste cu carne tocata si sos de rosii jpeg

Am tot preparat paste cu carne tocată şi sos de roşii cu spaghete ori penne. Astăzi, propunerea noastră se poate numi foarte bine, „urechiuşe“ cu sos, pentru că pastele alese exact cu ele seamănă.

Paste cu carne tocată şi sos de roşii - Ingrediente

300 g paste făinoase „urechiuşe” 400 g carne tocată 500 ml pulpă de roşii tocate 1 lingură pastă de tomate 3 linguri ulei 1 ceapă 2 căţei de usturoi 1 morcov 100 g fasole galbenă 1 ardei gras roşu 200 ml vin roşu demisec frunze de ţelină sare piper

Paste cu carne tocată şi sos de roşii - Mod de preparare

Se toacă mărunt legumele sau după preferinţă şi se călesc în uleiul bine încins. Când se înmoaie, se adaugă carnea tocată, fasolea şi se continuă călirea, amestecând cu o lingură de lemn şi sfărâmând cocoloaşele de carne care se formează. Se adaugă vinul şi se lasă să fiarbă, la foc mic, ­până scade sosul. Se adaugă pulpa de roşii, pasta de tomate, căţeii de usturoi zdrobiţi, frunzele de ţelină tocate, sare şi piper, după gust, şi se lasă să fiarbă până capătă consistenţa unui sos. Se fierb separat pastele al dente în apă cu sare, se scurg şi se amestecă cu sosul. Se lasă să fiarbă împreună 1-2 minute să se pătrundă bine pastele cu sos. Pastele cu carne tocată şi sos de roşii se servesc calde.