Paste cu chifteluţe şi pesto
Dacă ţii regim, dieta mediteraneană te ajută cu un fel principal mai deosebit, consistent şi sănătos.
De ce ai nevoie ca să prepari paste cu chifteluţe şi pesto: ½ pachet spaghete Pentru sosul pesto de rucola 150 g rucola 2 căţei de usturoi 70 g parmezan nuci zdrobite, după gust sare ulei Pentru chiftele 1 ceapă ½ legătură mărar ½ legătură pătrunjel 3-4 căţei usturoi 2 felii pâine 1 ou 500 g carne pui pesmet ulei, pentru prăjit sare piper
Cum prepari paste cu chifteluţe şi pesto:
Fierbi pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj.
Pentru chiftele, speli şi cureţi de pieliţe carnea de pui. O toci şi îi pui sare şi piper, după gust. Adaugi pâinea înmuiată în apă şi stoarsă, mărarul, pătrunjelul, oul bătut, ceapa şi usturoiul, tăiate fin. Modelezi chifteluţele şi le dai prin pesmet.
Le prăjeşti în baie de ulei, apoi le scoţi pe şervete absorbante. Faci un sos pesto din rucola, usturoi tăiat fin, parmezan, sare, pe care le pui în blender şi le mixezi până obţii o pastă fină. Torni ulei, treptat, până când obţii consistenţa dorită.
Pui spaghetele în sos şi amesteci bine, împreună cu miezul de nucă zdrobit. Adaugi chifteluţele şi serveşti.