Paste cu creveţi

1 paste jpg jpeg

Paste cu creveţi: Creveţii sunt printre cele mai populare tipuri de fructe de mare. Se gătesc în doar câteva minute, iar în combinaţie cu lămâie, usturoi şi pătrunjel sunt perfecţi. Aşează-i lângă o porţie de paste proaspete şi ai prânzul perfect.

Ingrediente:

800 de grame de paste

1/3 ceaşcă (80 ml) ulei de măsline extra virgin

5 căţei de usturoi, tăiaţi în felii subţiri

1 linguriţă de coajă de lămâie, fin rasă

creveţi mari decojiti

1 lingură de suc de lămâie

Pastele se fierb într-o cratiţă cu apă clocotită şi sare, conform indicaţiilor de pe ambalaj.

Între timp, într-o tigaie mare se încing 2 linguri de ulei de măsline, se adaugă usturoiul, fulgii de ardei iute, coaja de lămâie şi sarea. Ingredientele se pregătesc la foc mediu timp de 30 de secunde. Usturoiul şi ardeiul iute trebuie să-şi elibereze aroma fără să-şi schimbe prea mult culoarea. Se adaugă creveţii, se prăjesc timp de 2 minute, se adaugă vinul, iar când a scăzut la jumătate se retrage de pe foc.

Amestecul de creveţi se adaugă la pastele fierbinţi. Se stropesc cu zeamă de lămâie şi ulei de măsline, se presară cu verdeaţă tocată fin şi se amestecă.

Pastele cu creveţi se servesc imediat cu piper negru proaspăt măcinat.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg