Paste cu friptură de curcan şi sos de brânză

paste cu friptura de curcan si sos de branza jpeg

Se cunoaşte faptul că piperul alb este mai puţin iute, dar mult mai aromat decât cel negru. Pentru această reţetă de paste cu friptură de curcan şi sos de brânză vă recomand piperul iute pentru aromă deosebită. Încearcă şi nu vei regreta!

Paste cu friptură de curcan şi sos de brânză - Ingrediente (4 porţii)

300 g paste fundiţe 500 g friptură de curcan 1 ardei gras roşu

1 lingură unt

1 lingură făină

300 ml lapte

100 g brânză telemea

4-5 frunzuliţe busuioc

sare

piper alb

salată verde

Paste cu friptură de curcan şi sos de brânză - Mod de preparare

Tai friptura fâşii şi o pui într-un castron. Fierbi pastele al dente în apă cu sare, le scurgi şi le clăteşti în apă rece. Le scurgi şi le pui peste bucăţile de friptură. Ardeiul gras îl cureţi de seminţe şi fila­mente şi‑l tai fâşii.

Pentru sos, topeşti untul la foc mic. Adaugi făina treptat, amestecând continuu, fără să se formeze cocoloaşe. Adaugi treptat laptele şi amesteci continuu. Laşi să fiarbă

10 minute, la foc mic, după ­care pui treptat brânza ­rasă, ames­tecând ­continuu. Laşi până s-a topit brânza şi opreşti focul. Con­­dimentezi cu pi­per, frunzu­liţele de busuioc tocate mărunt şi cu sare, dacă este nevoie.

Torni sosul peste paste, carne şi ardei, amesteci bine şi aşezi totul pe un platou care a fost „îmbrăcat“ cu salată verde.