Paste cu friptură de curcan şi sos de brânză

Se cunoaşte faptul că piperul alb este mai puţin iute, dar mult mai aromat decât cel negru. Pentru această reţetă de paste cu friptură de curcan şi sos de brânză vă recomand piperul iute pentru aromă deosebită. Încearcă şi nu vei regreta!
Paste cu friptură de curcan şi sos de brânză - Ingrediente (4 porţii)
300 g paste fundiţe 500 g friptură de curcan 1 ardei gras roşu
1 lingură unt
1 lingură făină
300 ml lapte
100 g brânză telemea
4-5 frunzuliţe busuioc
sare
piper alb
salată verde
Paste cu friptură de curcan şi sos de brânză - Mod de preparare
Tai friptura fâşii şi o pui într-un castron. Fierbi pastele al dente în apă cu sare, le scurgi şi le clăteşti în apă rece. Le scurgi şi le pui peste bucăţile de friptură. Ardeiul gras îl cureţi de seminţe şi filamente şi‑l tai fâşii.
Pentru sos, topeşti untul la foc mic. Adaugi făina treptat, amestecând continuu, fără să se formeze cocoloaşe. Adaugi treptat laptele şi amesteci continuu. Laşi să fiarbă
10 minute, la foc mic, după care pui treptat brânza rasă, amestecând continuu. Laşi până s-a topit brânza şi opreşti focul. Condimentezi cu piper, frunzuliţele de busuioc tocate mărunt şi cu sare, dacă este nevoie.
Torni sosul peste paste, carne şi ardei, amesteci bine şi aşezi totul pe un platou care a fost „îmbrăcat“ cu salată verde.