Paste cu fructe de mare

A venit momentul unui răsfăţ culinar de cinci stele! Iar această reţetă îşi merită locul cu prisosinţă!
Ingrediente (4 porţii)
1 pachet spaghete
300 g creveţi congelaţi
3 linguri pastă de tomate
4 căţei de usturoi
1 legătură de pătrunjel
4 linguri ulei de măsline
100-150 ml vin alb
sare
piper
chilli
Mod de preparare Pui apa la fiert, în care adaugi o linguriţă de sare. Când dă în clocot, pui pastele, laşi să fiarbă 8-10 minute, după care le strecori. Pui uleiul la încins într-o tigaie şi căleşti puţin usturoiul zdrobit uşor cu lama cuţitului. Adaugi peste usturoi pasta de tomate, pui puţină apă şi vinul dat în fiert în prealabil şi laşi 10 minute să fiarbă. Pui creveţii decongelaţi în prealabil şi clătiţi în apă rece. Laşi să fiarbă sosul 5 minute şi condimentezi cu sare, piper şi chilli, după gust. Pui pastele peste sos şi amesteci. Înainte să serveşti, le presari cu pătrunjel verde tocat.