Paste cu pui, praz şi mazăre la cuptor

1 captura de ecran din 2019 05 17 la 15 05 07 png png

O tavă delicioasă de paste cu pui pentru toată familia. Este un preparat ideal dacă ai pui rămas de la cină şi vrei să îl foloseşti.

Ingrediente pentru paste cu pui la cuptor:

1 lingură de unt 350 g paste Ulei de măsline 2 fire de pray 2 căţei de usturoi 100 ml supă de pui 100 ml vin alb 150 g mazăre congelate 200 g pui gătit 225 g lapte 250 g brânză ricotta 60 g parmezan

Mod de preparare:

Pentru început, încinge cuptorul la 180 de grade şi unge o tavă cu unt. Găteşte pastele într-o oală cu apă şi sare cu 3-4 minute mai puţin decât timpul indicat pe pachet. Scurge-le şi clăteşte-le cu apă rece ca să opreşti fierberea. Lasă-le în oala în care au fiert cu puţin ulei de măsline.

Între timp,  toacă prazul şi pune untul într-o tigaie. Găteşte prazul pentru 10 minute. Curăţă şi toacă usturoiul şi adaugă-l în tigaie la final, cât să se gătească 1 minut. Apoi pune supa şi vinul şi găteşte 10 minute sau până ce lichidul s-a evaporat. Pune mazărea şi las-o la gătit un minut

Taie în cubuleţe puiul gătit.

În oala cu paste, pune amestecul de praz, puiul, laptele şi 2 treimi din brânza ricotta. Amestecă şi condimentează cu sare şi piper. Pune pastele în tavă şi adaugă puţin ulei de măsline. Pune deasupra restul de brânză ricotta şi parmezanul.  Coace pentru 25 de minute şi apoi serveşte.

https://www.jamieoliver.com/recipes/pasta-recipes/chicken-leek-pea-pasta-bake/

https://www.jamieoliver.com/recipes/pasta-recipes/chicken-leek-pea-pasta-bake/