Paste cu roşii
Pastele sunt întotdeauan o variantă la îndemână atunci când eşti pe fugă. Aruncă o mână de paste în apă clocotită, înşfacă nişte roşii din frigidere şi iată ce poate ieşi:
Dificultate mică Preparare 60' Pentru 4 porţii
Ingrediente
250 paste tip scoică sau penne
1 dovlecel
1 ardei gras (galben sau verde)
500 g roşii
2 cepe potrivite
3-4 căţei de usturoi
150 g caşcaval
200 g kaizer
ulei de măsline
busuioc
pătrunjel verde
sare
piper
Mod de preparare
Cureţi legumele, le speli şi le tai felii, cuburi sau fâşii. Ceapa o tai mărunt sau felii subţiri şi o căleşti în ulei bine încins până se înmoaie puţin. Adaugi restul legumelor şi le sotezi 2-3 minute, apoi le scoţi cu spumiera într-un vas termorezistent.
Cureţi roşiile, le tai felii, adaugi usturoiul zdrobit şi le căleşti 2 minute în acelaşi ulei în care ai călit legumele, după care le torni în vasul termorezistent. Adaugi şi kaizerul tăiat bucăţele şi prăjit separat.
Fierbi pastele al dente în apă cu sare, le scurgi, le amesteci cu restul ingredientelor, condimentezi cu busuioc, pătrunjel, sare şi piper. Adaugi deasupra fâşii subţiri de caşcaval şi introduci vasul la cuptor pentru circa 15 minute, până se întrepătrund aromele şi se topeşte caşcavalul.