Paste cu sos de roşii
Pentru zilele de post, dar nu numai, acesta este un fel de mâncare binevenit.
Ingrediente (6 porţii) 350-400 ml suc de roşii 200 g paste, după preferinţă 5-6 roşii cherry câteva frunze de busuioc 1 ceapă 5 căţei usturoi ulei 6-7 ciuperci sare piper boia de ardei iute
Mod de preparare
Cureţi, tai ceapa şi o pui la călit în puţin ulei. Adaugi feliuţe de ciuperci şi presari un praf de sare. Când s-a evaporat apa, torni sucul de roşii şi pui roşiile cherry tăiate în jumătate, usturoiul pisat, adaugi piper şi puţină boia de ardei iute. Laşi să fiarbă la foc mic şi când sunt aproape gata, pui şi busuiocul.
Fierbi pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Când sunt gata, le scurgi bine şi le combini cu sosul de tomate.