Paste cu spanac şi şuncă

paste cu spanac si sunca jpeg

Insistăm cu reţetele cu spanac, pentru este vremea când îl găsim proaspăt pe toate tarabele din pieţe. Poţi face o mâncărică, o plăcintă cu brânză şi spanac după o reţetă grecească, sau, de ce nu, nişte paste cu spanac şi şuncă.

Paste cu spanac şi şuncă - Ingrediente (4 porţii)

300 g spaghete 500 g spanac 100 g şuncă (prosciutto) 1 căţel de usturoi 100 g telemea de oi 100 g unt 3 linguri ulei de măsline 2 ouă 1 lingură făină sare piper

Paste cu spanac şi şuncă - Cum se prepară

Se spală spanacul şi se fierbe 10 mi­nute. Se scurge de apă, se toacă mărunt şi se amestecă cu un gălbenuş fiert şi zdrobit, cu un al doilea gălbenuş crud şi cu făina. Se pune amestecul pe foc, se condimentează cu sare şi piper, după gust, şi se lasă până scade bine zeama din spanac. Trebuie amestecat continuu.

Când amestecul s-a îngroşat, se ia deoparte, se bate cu uleiul şi untul şi se amestecă cu telemeaua rasă şi usturoiul pisat.

Separat, se fierb spaghetele „al dente”, se strecoară şi se amestecă cu spanacul. Cu ajutorul unei furculiţe, se înfăşoară „gheme” de spaghete, care se pun pe un platou de servit. Se garnisesc cu felii subţiri de şuncă (prosciutto), crude sau rumenite, care dau culoare şi gust special „lianelor” verzi.