Paste cu spanac şi şuncă

paste cu spanac si sunca jpeg

Insistăm cu reţetele cu spanac, pentru este vremea când îl găsim proaspăt pe toate tarabele din pieţe. Poţi face o mâncărică, o plăcintă cu brânză şi spanac după o reţetă grecească, sau, de ce nu, nişte paste cu spanac şi şuncă.

Paste cu spanac şi şuncă - Ingrediente (4 porţii)

300 g spaghete 500 g spanac 100 g şuncă (prosciutto) 1 căţel de usturoi 100 g telemea de oi 100 g unt 3 linguri ulei de măsline 2 ouă 1 lingură făină sare piper

Paste cu spanac şi şuncă - Cum se prepară

Se spală spanacul şi se fierbe 10 mi­nute. Se scurge de apă, se toacă mărunt şi se amestecă cu un gălbenuş fiert şi zdrobit, cu un al doilea gălbenuş crud şi cu făina. Se pune amestecul pe foc, se condimentează cu sare şi piper, după gust, şi se lasă până scade bine zeama din spanac. Trebuie amestecat continuu.

Când amestecul s-a îngroşat, se ia deoparte, se bate cu uleiul şi untul şi se amestecă cu telemeaua rasă şi usturoiul pisat.

Separat, se fierb spaghetele „al dente”, se strecoară şi se amestecă cu spanacul. Cu ajutorul unei furculiţe, se înfăşoară „gheme” de spaghete, care se pun pe un platou de servit. Se garnisesc cu felii subţiri de şuncă (prosciutto), crude sau rumenite, care dau culoare şi gust special „lianelor” verzi.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg