Paste cu şuncă şi parmezan

penne siciliene al forno jpeg

O reţetă clasică, dar eficientă, perfectă pentru o masă copioasă.

Ingrediente:

230 de grame de paste farfalle o jumătate de bucată de unt un căţel de usturoi pisat un sfert de cană de făină o jumătate de linguriţă de sare 2 căni de lapte o jumătate de linguriţă de muştar o bucată de parmezan 180 de grame de şuncă prăjită

Mod de preparare:

Preîcălziţi cuptorul la 175 de grade Celsius. Fierbeţi pastele timp de 8-10 minute, apoi scurgeţi-le de apă şi lăsaţi-le deoparte. Într-o crăticioară pe foc mic, topiţi untul. Căliţi usturoiul timp de 30 de secunde. Amestecaţi în această compoziţie sarea şi piperul. Adăugaţi gradual laptele, amestecând între timp, apoi muştarul şi parmezanul. Păstraţi recipientul pe foc, amestecând ocazional, până când parmezanul este topit. Stingeţi focul şi turnaţi macaroanele şi şunca peste acest amestec. Răsturnaţi compoziţia într-o tavă şi lăsaţi-o la cuptor 20-25 de minute. Opţional, puteţi presăra parmezan peste.

Foto: 42ndrecipestreet.blogspot.com