Paste cu ton şi măsline

paste cu ton si masline jpeg

Gata în numai câteva minute, acest fel de mâncare poate fi o cină reuşită de duminică seara.

Ingrediente

Pentru blat 300 g paste fusilli 100 g măsline verzi fără sâmburi 100 g măsline negre fără sâmburi 2 roşii mari câteva frunze de salată verde 1 cutie ton bucăţi sare piper 3-4 linguri ulei de măsline zeama de la o lămâie

Mod de preparare

Se pun pastele la fiert în apă clocotită cu sare. Se lasă opt minute, se clătesc cu apă rece, se scurg bine, după care se pun într-un castron. Roşiile se curăţă de seminţe, se taie felii subţiri sau cubuleţe şi se pun peste paste. Se adaugă ambele tipuri de măsline şi tonul scurs de zeamă. Se face un dressing din ulei, zeamă de lămâie, sare şi piper, după gust, şi se asezonează salata. Se amestecă salata uşor şi se pune pe un platou pe care se aşază frunze de salată verde.