Paste de dovlecei

paste de dovlecei jpeg

Dacă eşti mare iubitor de paste, poţi încerca şi această reţetă inedită de...spaghete de dovlecei. Este foarte uşoară şi foarte sănătoasă. Ca să nu mai vorbim că poate intra şi la categoria „reţete inedite“.

Ingrediente

2 dovlecei 3 felii de şuncă mai grasă sare 1 gălbenuş 1 lingură de lapte jumătate de cană de parmezan răzuit condimente după gust

Mod de preparare

Probabil că te întrebi cum vei obţine aceste paste. Este foarte simplu. Există în comerţ unele dispozitive speciale. Însă, pentru că nu sunt la îndemâna tuturor şi, mai ales, nu sunt pentru toate buzunarele, poţi face foarte bine, aceleaşi spaghete, dacă dai dovleceii prin răzătoarea mare.

Aşadar, spală dovleceii şi apoi, pe lung, îi dai pe răzătoare în întregime pentru a obţine spaghetele cât mai lungi. Într-o tigaie mare, rumeneşte şunca. Păstrează o lingură din grăsimea lăsată. Cu tigaia pe flacără medie, adaugă spaghetele şi sarea. Lasă pe foc până se înmoaie puţin, adică 3-5 minute. Ca şi pastele din făină de grâu şi acestea trebuie să fie al dente.

Cât se fac dovleceii, amestecă gălbenuşul, un sfert de cană de parmezan, laptele şi condimentele. Când s-au făcut dovleceii, opreşte focul şi toarnă uşor amestecul de ou, amestecând incontinuu. Porneşte din nou focul, la flacără mică, amestecă pâncă când sosul se îngroaşă puţin.

Adaugă restul de parmezan, grăsimea păstrată de la şuncă şi serveşti cât sunt calde.

sursa: cookingforkeeps.com