Paste farfalle cu pui şi sos pesto

paste cu sos pesto jpeg

Sosul pesto oferă un gust deosebit preparatelor şi se prepară foarte uşor. Farfalle sunt fundiţele din paste care oferă un aspect inedit în farfurie. Încearcă şi tu reţeta cu pui şi broccoli, care nu te va face să pierzi prea mult timp în bucătărie.

Ingrediente

350 g broccoli

1 legătură busuioc proaspăt, tocat

2 căţei de usturoi, pisaţi

60 ml ulei de măsline

2 linguriţe coajă rasă de lămâie

85 g parmezan ras

110 g cremă de brânză

250 g pui la rotisor, bucăţele

nuci mărunţite, optţional

250 g farfalle (fundiţe din paste)

fulgi de ardei iute, după gust

sare şi piper

Mod de preparare

Fierbi bucheţelele de broccoli în apă cu puţină sare, timp de aproximativ 5 minute. Pregăteşti pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj.

Dai la blender busuiocul împreună cu usturoiul, uleiul, coaja de lămâie rasă, fulgi de ardei iute şi parmezanul, până obţii un amestec omogen. Adaugi bucheţelele de broccoli treptat. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Serveşti pastele cu sosul pesto.

Sursa http://www.countryliving.com