Paste picante cu carne de viţel

paste picante cu carne de vitel jpeg

Cu puţină boai şi puţin piper poţi obţine un fel de mâncare picant, pe gustul tău. Cu cât piperul este recoltat mai târziu, cu atât aroma este mai deosebită. Piperul alb este la fel de iute, dar mai puţin aromat decât cel negru. Piperul verde se recoltează înainte de coacere, nu este prea iute şi are o aromă proaspătă. Piperul roşu este destul de rar, este mai iute şi mai aromat decât piperul verde. Pregăteşte astfel o porţie zdravănă de paste picante cu carne de viţel.

Paste picante cu carne de viţel - Ingrediente

300 g paste fundiţe 400 g carne macră de viţel 1 morcov 1 ardei gras 2 linguri boabe de porumb dulce 5-6 păstăi de fasole verde tije de ţelină 1 ceapă 2 linguri ulei 50 ml vin alb 1 lingură margarină 2-3 căţei de usturoi 1 foaie de dafin 1 lingură boia (sau curry) 2 linguri pastă de roşii 2 linguri telemea de oi rasă busuioc, oregano, rozmarin sare piper boabe şi măcinat

Paste picante cu carne de viţel - Mod de preparare

Se taie carnea fâşii şi se rumeneşte în ulei bine încins, pe toate părţile, apoi se scoate şi se păstrează caldă. Se adaugă ceapa tocată fin în uleiul rămas în cratiţă şi se căleşte până când se înmoaie. Se adaugă legumele spălate şi tăiate şi se continuă călirea, adăugând câte puţină apă caldă sau supă de carne sau de legume.Se adaugă sare şi piper, după gust, usturoiul zdrobit, foaia de dafin şi restul condimentelor, boiaua şi pasta de roşii. După câteva clocote, se pun carnea şi vinul şi se lasă să fiarbă împreună, la foc mic, 15 minute, până când carnea este bine pătrunsă.Între timp, se fierb pastele în apă cu sare, respectând instrucţiunile de pe pachet. Se scurg de apă, se prăjesc cu margarină şi se aşază pe un platou. Peste ele se toarnă carnea şi legumele. Se garnisesc cu telemeaua rasă şi se servesc imediat.