Păstrăv cu rozmarin la grătar

Pe locul doi în preferinţele noatre în materie este păstrăvul, după somon. Şi dacă noi preparăm des reţete cu peşte, şi mai ales cu peştele care ne place, ne-am gândit să le împărtăşim cu voi. Iar ideea noastră de azi se numeşte păstrăv cu rozmarin la grătar.
Păstrăv cu rozmarin la grătar - Ingrediente
câte 1 păstrăv de persoană 2 lămâi 3 linguri ulei de măsline 2 căţei de usturoi 1 legătură de ceapă verde 1 crenguţă de rozmarin proaspăt 50 g unt sare
Păstrăv cu rozmarin la grătar - Mod de preparare
Amesteci uleiul cu usturoiul puţin zdrobit, sare şi zeamă de lămâie. Cu acest amestec ungi peştii şi îi laşi 15 minute aşa. Între timp, cureţi şi toci ceapa pe care o căleşti uşor în unt. Umpli peştii cu ceapa, îi pui în folie, deasupra fiecărui peşte aşezi câteva rămurele de rozmarin, sigilezi pachetul şi aşezi peştii pe grătar pentru 10 minute. Pe lângă peşte, pe grătar, poţi pune şi cealaltă lămâie tăiată în două şi după gust, roşii şi ciuperci. Serveşti păstrăvul cu rozmarin la grătar cu lămâia friptă timp de un minut.