Păstrăv în folie, la grătar

pastrav in folie la gratar jpeg

Vrei să ieşi la un grătar, la iarbă verde cu prietenii? Poţi înlocui clasicii mici cu nişte păstrăv în folie, la grătar şi cu orice fel de garnitură, dacă vrei. Recomandăm cartofi copţi, tot în folie şi tot la grătar, cu puţin unt şi sare.

Păstrăv în folie, la grătar - Ingrediente

câte 1 păstrăv de persoană 2 lămâi 3 linguri ulei de măsline 2 căţei de usturoi 1 legătură de ceapă verde 1 crenguţă de rozmarin proaspăt 50 g unt sare

Păstrăv în folie, la grătar - Mod de preparare

Amesteci uleiul cu usturoiul puţin zdrobit, sare şi zeamă de lămâie. Cu acest amestec ungi peştii şi îi laşi 15 minute aşa. Între timp, cureţi şi toci ceapa pe care o căleşti uşor în unt. Umpli peştii cu ceapa, îi pui în folie, deasupra fiecărui peşte aşezi câteva rămurele de rozmarin, sigilezi pachetul şi aşezi peştii pe grătar pentru 10 minute. Pe lângă peşte, pe grătar, poţi pune şi cealaltă lămâie tăiată în două şi după gust, roşii şi ciuperci. Serveşti peştii cu lămâia friptă timp de un minut.