Pate de ficat cu vin

pate de ficat cu vin jpeg

Un aperitiv perfect pentru o cină gustoasă! Unge o felie de pâine prăjită cu puţin pate de ficat cu vin pentru a te bucura de un gust rafinat!

Ingrediente pentru pate de ficat cu vin

400 g ficăţei de pui

500 m lapte dulce

1 ceapă

1 gălbenuş de ou fiert tare

1 lingură smântână

200 g unt

1 căţel de usturoi

50 ml vin alb

sare

piper

Mod de preparare pate de ficat cu vin

Se acoperă ficăţeii cu laptele dulce amestecat cu usturoiul zdrobit. Se ­lasă să stea la rece 2-3 ore. Se taie ceapa mărunt, se căleşte în puţin ulei încins până când se înmoaie.

Se adaugă ficatul bine zvântat de sosul de lapte şi se călesc împreună, la foc iute, amestecând permanent să nu se prindă de fundul vasului. Se condimentează cu sare şi piper, după gust, se adaugă vinul şi se lasă să fiarbă până scade sosul.

După ce s-a răcorit, se mixează împreună cu untul tăiat bucăţele, gălbenuşul de ou şi smântâna. Se aşază ­într-un castron, se decorează cu felii de ridichi şi pătrunjel verde şi se ţine la ­rece până în momentul servirii. Se serveşte cu biscuiţi săraţi sau cu felii de pâine prăjită.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg