Pate de ficat cu vin

pate de ficat cu vin jpeg

Un aperitiv perfect pentru o cină gustoasă! Unge o felie de pâine prăjită cu puţin pate de ficat cu vin pentru a te bucura de un gust rafinat!

Ingrediente pentru pate de ficat cu vin

400 g ficăţei de pui

500 m lapte dulce

1 ceapă

1 gălbenuş de ou fiert tare

1 lingură smântână

200 g unt

1 căţel de usturoi

50 ml vin alb

sare

piper

Mod de preparare pate de ficat cu vin

Se acoperă ficăţeii cu laptele dulce amestecat cu usturoiul zdrobit. Se ­lasă să stea la rece 2-3 ore. Se taie ceapa mărunt, se căleşte în puţin ulei încins până când se înmoaie.

Se adaugă ficatul bine zvântat de sosul de lapte şi se călesc împreună, la foc iute, amestecând permanent să nu se prindă de fundul vasului. Se condimentează cu sare şi piper, după gust, se adaugă vinul şi se lasă să fiarbă până scade sosul.

După ce s-a răcorit, se mixează împreună cu untul tăiat bucăţele, gălbenuşul de ou şi smântâna. Se aşază ­într-un castron, se decorează cu felii de ridichi şi pătrunjel verde şi se ţine la ­rece până în momentul servirii. Se serveşte cu biscuiţi săraţi sau cu felii de pâine prăjită.