Pate din ficat de pui
Un antreu fin, pentru ocazii deosebite, festive.
De ce ai nevoie ca să prepari pate din ficat de pui:
500 g ficăţei de pui 1 lingură unt 1 ceapă 100 g nuci 100 g bacon 50 ml coniac sare piper cimbru, după gust
Cum prepari pate din ficat de pui:
Speli ficăţeii şi-i usuci cu şerveţele de hârtie. Căleşti ceapa mărunţită în untul încins. Când a devenit translucidă, adaugi ficăţeii, sare şi piper, după gust. Acoperi, dai focul mic şi amesteci din când în când. Când s-a făcut, torni coniacul. Mai ţii un minut şi tragi de pe foc. Pui totul într-un vas şi mărunţeşti cu blenderul sau în robotul de bucătărie până devine o pastă fină.
Toci nucile şi le adaugi în compoziţie împreună cu câteva frunzuliţe mărunţite de cimbru verde. Aşezi totul într-o formă de cozonac, în care ai întins folie alimentară. Acoperi cu feliile de bacon. Ţii la rece, iar când serveşti, îndepărtezi folia.