Pate din ficat de pui

Pate jpeg

Pate din ficat de pui? Da, este savuros şi extrem de uşor de preparat! Încearcă şi tu reţeta chefului Andrei, bucătarul emisiunii „Click! Poftă bună!“, cu care te întâlneşti în fiecare sâmbătă, de la ora 11.30, la Prima TV.

Ingrediente

500 g ficat de pui 20 ml ulei 2-3 frunze salvie 300 g unt 1 ciupercă 2 cepe 3 căţei usturoi 80 ml coniac 20 ml supă pui 1 praf nucşoară sare piper

Mod de preparare

Tai 150 g unt şi îl pui la topit, 10 minute, în cuptorul încins.

Tai mărunt ceapa şi usturoiul. Încingi uleiul şi adaugi ceapa şi usturoiul pe care le ţii până devin sticloase, apoi pui ciuperca tăiată cubuleţe. Le căleşti şi le verşi într-un bol.

Cureţi tigaia, mai verşi un strop de ulei în ea şi pui ficăţeii curăţaţi bine de pieliţe. Îi laşi 10-15 minute şi torni supa, un praf de sare şi 2-3 frunze de salvie tăiată mărunt.

Laşi câteva minute, torni coniacul şi flambezi până se duce alcoolul, îi mai laşi 2 minute, apoi torni totul într-un blender şi mixezi. Adaugi pe rând untul tare, nu cel din cuptor, sare, piper şi amestecul cu ceapă, mixezi încontinuu şi presari puţină nucşoară.

Aşezi pateul obţinut într-un vas şi torni untul topit, cu grijă, fără spuma albă. Dai vasul la rece. Poţi păstra pateul 10 zile la frigider.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg