Pate din ficat de pui
Pate din ficat de pui? Da, este savuros şi extrem de uşor de preparat! Încearcă şi tu reţeta chefului Andrei, bucătarul emisiunii „Click! Poftă bună!“, cu care te întâlneşti în fiecare sâmbătă, de la ora 11.30, la Prima TV.
Ingrediente
500 g ficat de pui 20 ml ulei 2-3 frunze salvie 300 g unt 1 ciupercă 2 cepe 3 căţei usturoi 80 ml coniac 20 ml supă pui 1 praf nucşoară sare piper
Mod de preparare
Tai 150 g unt şi îl pui la topit, 10 minute, în cuptorul încins.
Tai mărunt ceapa şi usturoiul. Încingi uleiul şi adaugi ceapa şi usturoiul pe care le ţii până devin sticloase, apoi pui ciuperca tăiată cubuleţe. Le căleşti şi le verşi într-un bol.
Cureţi tigaia, mai verşi un strop de ulei în ea şi pui ficăţeii curăţaţi bine de pieliţe. Îi laşi 10-15 minute şi torni supa, un praf de sare şi 2-3 frunze de salvie tăiată mărunt.
Laşi câteva minute, torni coniacul şi flambezi până se duce alcoolul, îi mai laşi 2 minute, apoi torni totul într-un blender şi mixezi. Adaugi pe rând untul tare, nu cel din cuptor, sare, piper şi amestecul cu ceapă, mixezi încontinuu şi presari puţină nucşoară.
Aşezi pateul obţinut într-un vas şi torni untul topit, cu grijă, fără spuma albă. Dai vasul la rece. Poţi păstra pateul 10 zile la frigider.