Pate englezesc de raţă

New Year's game paté jpeg

Această delicatesă nu trebuie să lipsească de pe masa de Crăciun. Va merge de minune pe o felie de pâine prăjită.

De ce ai nevoie pentru pate englezesc de raţă

1 piept raţă 300 g bacon 4-5 mieji de nucă, pisaţi 300 g pui dezosat ½ căţel usturoi pisat 1 praf piper 1 praf sare 1 lingură pătrunjel tocat câteva boabe de ienupăr 2 linguri coniac 100 ml vin alb sec 50 ml supă de pui unt, pentru uns 200 g dulceaţă de merişoare salată verde, pentru decor

Cum se face pateul englezesc de raţă

Speli pieptul de raţă. Îi cureţi pielea şi o tai bucăţele fine. Tai puiul şi baconul, din care păstrezi 12 fâşii pentru a înfăşura pateul în ele. Pui deoparte 100 g de pui, jumătate din pieptul şi pielea de raţă şi le tai bucăţi.

Carnea rămasă o pasezi cu blenderul. Pui usturoiul, sarea, piperul, miejii de nucă, boabele de ienupăr, pătrunjelul, coniacul, vinul şi supa de pui şi amesteci bine. Adaugi bucăţile de carne şi laşi la marinat peste noapte, la frigider. Ungi cu unt o tavă. Pui fâşiile de bacon pe toată suprafaţa tăvii, lăsând să depăşească cu mult marginile acesteia, cât să acopere partea de sus a pateului.

Adaugi amestecul de carne şi înfăşori cu restul de bacon rămas la suprafaţă. Acoperi cu o hârtie de copt, apoi aşezi deasupra o folie. Dai pateul la cuptorul încins, pe baie de aburi. Îl laşi 1 h 30’, după care îl scoţi şi îl ţii să se răcească. Serveşti cu dulceaţă de merişoare.