Pateuri cu brânză şi ceapă
Când ai poftă de un pateu gustos cu brânză, încearcă o reţetă simplă pe care o poţi pregăti acasă.
Ingrediente
Pentru aluat
200 g făină 3 ouă 2 linguri ulei 1 linguriţă praf de copt ½ linguriţă sare
Pentru umplutură
300 g brânză
80 g smântână cu maxim 30% grăsime
50 g ceapă verde, tocată
1 ou bătut
sare
piper
Mod de preparare – Pateuri cu brânză şi ceapă
Baţi 2 ouă cu sarea, uleiul şi praful de copt, apoi le încorporezi în făină. Frămânţi aluatul în jur de 10 minute. Acoperi cu un prosop curat şi laşi deoparte 1 oră.
Într-un bol, amesteci brânza mărunţită, smântâna, oul bătut şi ceapa. Sărezi şi piperezi, după gust. Încingi cuptorul la 180 °C. Întinzi aluatul într-o foaie subţire pe o suprafaţă presărată cu puţină făină. Decupezi forme circulare potrivite pe care le umpli cu 1-2 linguri din compoziţia cu brânză şi ceapă. Întorci marginile în interior pentru a acoperi umplutura, însă nu în totalitate. Ungi pateurile cu oul bătut rămas. Le transferi pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi le dai la cuptor 20-25 de minute, până devin aurii.
Sursa http://12tomatoes.com