Pateuri cu brânză şi ciuperci

pateuri cu branza si ciuperci jpeg

Aceste pateuri cu brânză şi ciuperci sunt gustările potrivite pentru amiezi friguroase petrecute în casă la căldură.

Ingrediente (2 tăvi)

2 foi aluat foitaj 1 kg ciuperci 2 căţei usturoi 1 legătură pătrunjel verde 40 g unt sare piper 500 g brânză capră 120 g smântână 1 ou

Mod de preparare

Cureţi ciupercile şi le tai mărunt. Încălzeşti untul şi adaugi usturoiul tocat şi ciupercile. Condimentezi cu sare şi piper şi pui pătrunjelul tocat. Fărâmiţezi brânza, o amesteci cu smântâna şi cu ciupercile.

Întinzi aluatul foitaj dezgheţat, tai pătrate egale şi pui din compoziţie pe mijlocul fiecăruia, apoi le ungi marginile cu ou bătut şi lipeşti colţurile la centru. Dai pateurile cu ou bătut şi le aşezi într-o tavă tapetată. Coci în cuptorul preîncălzit 25-30 de minute, până devin aurii.