Pateuri cu pastă de ardei FOTO

Însoţeşte aceste pateuri cu un vin roşu sec, pentru a te bucura de un gust desăvârşit! Poţi folosi pentru aceste pateuri orice fel de umplutură. O alegere e combinaţia de spanac cu brânză feta. Dacă nu le vrei prăjite, le poţi coace în cuptorul bine încins.
Ingrediente (20 pateuri)
Pentru aluat 250 g făină 125 g unt 1 gălbenuş 1 praf de sare
1 ardei gras galben
1 ardei gras roşu
2 căţei usturoi
1 ceapă roşie
100 g brânză de vaci
150 g telemea oaie
2-3 crenguţe rozmarin proaspăt
ulei
sare
piper
Mod de preparare
Amesteci făina cu untul, gălbenuşul, un praf de sare şi puţină apă. Frămânţi un aluat omogen şi formezi din el o bilă. Acoperi cu folie de plastic şi laşi la frigider o oră.

Cureţi ardeii de seminţe şi de cotoare şi îi toci. Tai ceapa după preferinţă şi usturoiul felii. Încingi ulei într-o tigaie şi căleşti toate legumele la foc mediu, împreună cu rozmarinul. Potriveşti de sare şi piper şi dai deoparte.

Scurgi bine brânza de vaci şi o amesteci într-un bol cu telemeaua de oaie fărâmiţată. Când compoziţia de ardei s-a mai răcit, o amesteci cu brânza. Scoţi aluatul din frigider şi îl întinzi cu sucitorul în foaie subţire. Decupezi cercuri din aluat.

Cu o linguriţă, aşezi din compoziţie în mijlocul fiecărui cerc. Îndoi şi faci pe margine model cu furculiţa. Încingi ulei într-o cratiţă şi prăjeşti pateurile. Le laşi să se rumenească pe ambele părţi, apoi scoţi pe un şervet de hârtie pentru a elimina surplusul de grăsime. Serveşti cu ce sos vrei.

foto: profimedia