Pateuri cu roşii şi salam picant

Un aperitiv foarte uşor de preparat, pateurile cu roşii şi salam picant sunt numai bune pentru zilele în care aştepţi invitaţi sau ocaziile deosebite.
Ingrediente
1 aluat foietaj
1-2 roşii tăiate rondele
50 g parmezan ras
felii de salam picant, după gust
busuioc tocat
1 gălbenuş amestecat cu 1 linguriţă de apă
sare
piper
Mod de preparare
Preîncălzeşti cuptorul la 180 °C. Aşezi aluatul într-o tavă întinsă, tapetată cu hârtie de copt. Îl porţionezi în pătrate egale. Pui pe fiecare formă o bucată de roşie, peste care adaugi 1-2 felii de salam, apoi presari puţin parmezan şi busuioc. Sărezi şi piperezi, după gust.
Îndoi spre interior două dintre colţurile diametral opuse, pentru a obţine o formă de bărcuţă. Ungi pateurile cu gălbenuşul bătut cu apă. Dai la frigider 10-15 minute, înainte de a le da la cuptor, pentru 15-20 de minute, până se rumenesc şi brânza se topeşte. Serveşti imediat.
Sursa http://www.eatwell101.com