Pateuri umplute cu brânză şi cârnaţi

Dacă ai un pachet cu aluat foitaj în congelator atunci vei prepara foarte repede aceste pateuri umplute cu brânză şi cârnaţi.
De ce ai nevoie pentru pateuri
1 ceapă
2 căţei de usturoi
1 linguriţă oregano
200 g brânză feta
500 g cârnaţi preparaţi
1 pachet aluat foitaj
2 linguri ulei
1 ou
Cum se prepară pateurile
Încingi uleiul în tigaie şi căleşti ceapa tocată, iar când devine sticloasă pui usturoiul pisat şi mai ţii pe foc un minut, apoi dai deoparte.
Toci cârnaţii cât mai mărunt şi-i amesteci cu brânza feta fărâmiţată. Dacă membrana de la cârnaţi este prea tare este mai bine să o dai jos înainte să-i toci. Combini carnea cu ceapa, adaugi oregano şi omogenizezi.
Porţionezi foitajul în pătrare şi pui în mijloc umplutură. Împătureşti şi aşezi pateurile într-o tavă tapetată. Le ungi cu ou şi le dai la cuptor până când se rumenesc.