„Pavlova“ cu cremă de vanilie

pavlova jpeg

Arată bine şi este şi foarte gustoasă! Te provocăm să încerci şi tu această reţetă!

Dificultate medie Preparare 120' Pentru 8 porţii

Ingrediente

Pentru bezea

4 albuşuri

300 g zahăr

1 linguriţă cu vârf de amidon

1 linguriţă oţet

1 fiolă esenţă de vanilie

1 praf de sare

Pentru crema de vanilie

1 pachet budincă de vanilie

300 ml lapte

200 g unt

2 linguri zahăr

4 gălbenuşuri

1 fiolă esenţă de vanilie

Pentru decor

300 g căpşuni

Mod de preparare

Baţi albuşurile cu un praf de sare până devin o spumă tare şi lucioasă. Pui zahărul câte puţin (o lingură cu vârf odată) şi mixezi. Nu pui alt zahăr până când nu s-a topit cel pus înainte.

Adaugi oţetul, esenţa de vanilie, amidonul şi mixezi cel puţin 10-15 minute. Când întorci vasul cu fundul în sus, bezeaua nu trebuie să curgă.

Aşezi pe o tavă hârtie de copt şi conturezi un cerc cu diametrul de 20-22 cm. Pui compoziţie cu lingura şi formezi un cerc cu grosimea de circa 4-5 cm. Nivelezi, iar restul de bezea îl aşezi pe margini. Mijlocul va rămâne ca un cuib, în care vei aşeza crema.

Introduci tava în cuptor, reduci temperatura la 100° C şi păstrezi uşa uşor întredeschisă. Pui tava cu bezea în cuptor mai sus de mijloc, şi dacă ţi se pare că arde cuptorul, aşezi o tavă sub prăjitură pentru a elimina riscul de a o arde. Blatul trebuie să stea o oră la copt, să se usuce pe exterior, dar în mijloc să rămână cremos. Laşi blatul să se răcească în tavă peste noapte. Este foarte bine să‑l faci cu cel puţin o zi înainte şi să-l păstrezi într-o cutie închisă.

Amesteci praful de budincă cu laptele, zahărul, gălbenuşurile, esenţa de vanilie şi pui pe foc mic până se îngroaşă. Dai deoparte, laşi să se răcească, după care încorporezi untul moale.

Pui crema în mijlocul „coşuleţului” de bezea şi deasupra căpşuni tăiate jumătăţi. O laşi 2-3 ore la rece, după care o serveşti.