Penne cu sos de roşii şi măsline
Se anunta un weekend frumos din punct de vedere al vremii şi poate nu ai timp să stai prea mult prin bucătărie. Aşa că aceasta poate fi o delioasă şi rapidă variantă.
Ingrediente
400 g penne 250 ml pulpă de roşii (conservă) 150 g măsline negre fără sâmburi 3 căţei de usturoi 1 ceapă 4 linguri ulei de măsline cimbrişor uscat 4-5 frunze de busuioc verde sare piper proaspăt măcinat
Cum se prepară
Se taie ceapa şi usturoiul mărunt, se călesc în puţin ulei bine încins, până se înmoaie. Se adaugă pulpa de roşii şi se lasă să fiarbă, la foc mic, până se îngroaşă. Se condimentează, după gust, cu cimbrişor, sare şi piper proaspăt măcinat, apoi îl dai deoparte de pe foc.
Separat, se fierb pastele al dente în apă cu sare, se scurg şi se amestecă cu sosul de roşii. Se adaugă măslinele fără sâmburi, se amestecă uşor, se garniseşte cu frunze de busuioc verde şi se servesc imediat, ca atare, sau drept garnitură la friptură ori la chiftele.
sursa foto: Shutterstock