Pere caramelizate

În combinaţie cu doar câteva ingrediente, perele pot deveni un desert stilat şi totuşi simplu de preparat.
Dificultate mică / Preparare: 1 h / 2 pere
Ingrediente:
2 pere
200 g unt
150 g zahăr brun
200 g ciocolată neagră
50 g miez de nuci mărunţit
Mod de preparare:
Cureţi perele de coajă. Într-o crăticioară adâncă pui untul tăiat cubuleţe şi-l dai la cuptorul preîncălzit, la 205 °C, până se topeşte. Adaugi zahărul brun şi pui perele astfel încât să fie acoperite.
Coci perele până se înmoaie, aproximativ 30 de minute. Le răsuceşti pe cealaltă parte şi le mai laşi la cuptor alte 10 minute.
Între timp, topeşti ciocolata pe baie de aburi. Scoţi perele din cuptor, le aşezi pe o farfurie pentru a se răcori puţin, apoi le treci prin ciocolata topită şi prin nuci şi le laşi la răcit.
FOTO: Profimedia