Pere fierte în vin
Din câteva pere simple se poate face un desert irezistil. Puţină îndemânare, câteva indregiente şi răsfăţul pentru această zi va fi asigurat.
Ingrediente: 2 ceşti vin roşu 1 cană zahăr pudră 2 beţe scorţişoară 1 pliculeţ vanilie 4 pere decojite 1/3 ceaşcă cascarpone (opţional) ¼ cană fulgi de migdale prăjite (opţional)
Mod de preparare:
Într-o cratiţă medie se amestecă vinul, zahărul, scorţişoara, vanilia şi două căni de apă rece. Se pun la foc mediu şi se amestecă timp de 4 minute până se dizolvă zahărul. Se adaugă perele în acest conţinut, se acoperă şi se aduce la fierbere timp de 30 de minute.
Când s-au fiert, se scot cu grijă perele într-un bol care păstrează căldura. Siropul în care au fiert acestea, se fierbe în continuare timp de 15 – 20 de minute până se îngroasă. Când este gata, se toarnă siropul rezultat peste pere şi se lasă deoparte vreo 30 de minute.
Se servesc cu mascarpone şi fulgi de midgale.