Pere gratinate

1365702505 3844pere 20gratinate jpeg

Ingrediente: ½ pâine albă, 5 pere, 5 ouă, 500 ml lapte, 150 g zahăr, 50 g unt, 1 linguriţă scorţişoară pudră

Mod de preparare:Numar portii: 4 Timp de preparare: 1h Dificultate: mică

Cureţi perele de coajă şi le tai în patru. Scoţi casa seminţelor şi tai sferturile de pere lamele. Baţi ouăle spumă cu scorţişoara. Încălzeşti laptele cu jumătate din zahăr. Când dă în clocot, îl iei de pe foc şi-l răstorni într-un castron.

Tai pâinea felii subţiri, treci fiecare felie prin amestecul călduţ de lapte cu zahăr şi prin oul bătut şi le aşezi într-un vas termorezistent uns cu unt, intercalându-le cu feliile de pere. Când s-a umplut vasul, amesteci restul de lapte cu ou cu zahărul rămas şi-l torni în vas.

Introduci vasul în cuptorul preîncălzit pentru 30-40 de minute, la foc mic. O serveşti după ce se răceşte.