Pere în aluat
Este cunoscut rolul fibrelor din pere în prevenirea bolilor cardiovasculare, prin eliminarea colesterolului rău, din organism. Este foarte bună şi în caz de reumatism, gută sau artrită. Prepară şi tu pere în aluat după reţeta noastră şi vei beneficia atât de avantajele consumului de pere, cât şi de o aromă deosebită.
Pere în aluat - Ai nevoie de
1 pachet aluat foitaj 4 pere 4 linguriţe de nuci tocate 2 linguriţe zahăr 1 linguriţă rasă scorţişoară unt
zahăr pudră
1 praf de scorţişoară
Pere în aluat - Mod de preparare
Ungi fiecare foaie de aluat cu unt moale, le aşezi una peste alta, apoi le tai în patru.Amesteci nucile cu zahărul şi cu scorţişoara. Speli perele, le tai baza şi le scobeşti, punând în locul miezului combinaţia de nuci. Aşezi câte o pară umplută, cu codiţa în sus, pe fiecare bucată de aluat şi îl lipeşti, cu puţină apă, în zona codiţei. Întinzi foaie de copt într-o tavă şi aşezi perele, având grijă să nu se atingă între ele. Dai la cuptorul încins şi ţii până când aluatul se rumeneşte frumos. Serveşti perele pudrate, după gust, cu zahăr şi scorţişoară.