Pere în vin

static squarespace com jpeg

Este considerat unul dintre cele mai rafinate deserturi din lume, perele fiind servite alături de un sos de vanilie la restaurante de top.

Ai nevoie de

6 pere

1 sticlă de vin roşu

¾ cană zahăr

3 cuişoare

1 păstaie de vanilie, tăiată în jumătate

1 praf de are

După preferinţe, mai poţi aroma cu batoane de scorţişoară, cardamon, ghimbir sau coajă de portocală.

Descojeşte perele şi taie-le partea inferioară, astfel încât perele să stea în picioare. Pune pe foc un vas încăpător în care să torni vinul, zahărul, sarea, vanilia şi cuişoarele. Când începe să fiarbă, iar zahărul s-a topit, dă focul mai mic şi adaugă perele. Roteşte perele la fiecare 5 minute, pentru a se colora uniform. Fiebe perele aproximativ 30 de minute. Sunt gata când furculiţa intră cu uşurinţă în pulpa fructului.

Dă perele la rece. Pune din nou siropul la fiert şi lasă-l până îşi înjumătăţeşte volumul. Înainte să serveşti scoate perele din frigider şi lasă-le să se încălzească până ajung la temperatura camerei. Le poţi servi alături de îngheţată de vanilie şi sos de vin.

Sursa foto http://www.thehungryhounds.com

http://www.thehungryhounds.com