Pere în vin

static squarespace com jpeg

Este considerat unul dintre cele mai rafinate deserturi din lume, perele fiind servite alături de un sos de vanilie la restaurante de top.

Ai nevoie de

6 pere

1 sticlă de vin roşu

¾ cană zahăr

3 cuişoare

1 păstaie de vanilie, tăiată în jumătate

1 praf de are

După preferinţe, mai poţi aroma cu batoane de scorţişoară, cardamon, ghimbir sau coajă de portocală.

Descojeşte perele şi taie-le partea inferioară, astfel încât perele să stea în picioare. Pune pe foc un vas încăpător în care să torni vinul, zahărul, sarea, vanilia şi cuişoarele. Când începe să fiarbă, iar zahărul s-a topit, dă focul mai mic şi adaugă perele. Roteşte perele la fiecare 5 minute, pentru a se colora uniform. Fiebe perele aproximativ 30 de minute. Sunt gata când furculiţa intră cu uşurinţă în pulpa fructului.

Dă perele la rece. Pune din nou siropul la fiert şi lasă-l până îşi înjumătăţeşte volumul. Înainte să serveşti scoate perele din frigider şi lasă-le să se încălzească până ajung la temperatura camerei. Le poţi servi alături de îngheţată de vanilie şi sos de vin.

Sursa foto http://www.thehungryhounds.com

http://www.thehungryhounds.com



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg