Perişoare cu tarhon

1 60861 original jpg jpeg

„Perişoare cu tarhon“. Aşa ne-am gândit să denumim această reţetă, care nu diferă cu mult de clasica ciorbă de perişoare. Însă tarhonul este ingredientul-cheie al reţei care o transformă dintr-una banală, într-una specială.

Ingrediente (4 porţii)

1 piept de pui

2 cartofi

2 morcovi

1 legătură ceapă verde

1 ceapă uscată

3 linguri orez

2 ouă

2 linguri griş

2 linguri ulei

1 lingură tarhon uscat

1 legătură leuştean

1 legătură mărar

500 ml borş

sare

piper

Cureţi morcovii, ceapa verde şi pe cea uscată, le speli şi le tai pe toate mărunt. Cureţi cartofii şi îi tai cubuleţe. Căleşti ceapa şi morcovii până se înmoaie.

Pui la fiert cartofii în 4 litri de apă. În acest timp toci pieptul de pui, îl amesteci cu orezul spălat bine, grişul, ouăle, mărarul şi condimentezi cu sare şi piper. Amesteci bine compozi ţia şi cu mâna udă formezi perişoarele. Le adaugi în ciorbă şi laşi să fiarbă la foc mic până acestea sunt fierte.

Acreşti ciorba cu borşul fiert separat, potriveşti gustul de sare şi presari tarhonul şi leuşteanul tocat fin.