Peşte cu legume în aspic
O varinată mai light la celebra şi tradiţionala piftie de curcan ori de porc, poate fi o porţie de peşte cu legume în aspic. Este simplu de preparat şi este elegantă. Aşa că, poţi lua în calcul acest fel de mâncare pentru debutul nopţii de Sărbătoare a Revelionului!
Peşte cu legume în aspic - Ingrediente (4 porţii)
500 g cod 2 morcovi 1 ceapă 1 bulb de ţelină 1 ardei gras roşu 80 g gelatină 2 căţei de usturoi zdrobiţi 2 albuşuri 1 foaie de dafin sare piper boabe 200 g codiţe de rac (opţional)
Peşte cu legume în aspic - Cum se prepară
Se curăţă legumele şi se fierb întregi în apă cu sare, cu foaia de dafin şi boabe de piper. Când legumele au fiert, se scot deoparte să se răcească. În zeama rămasă, se fierbe peştele circa 10 minute, apoi se scoate cu grijă şi se îndepărtează oasele. Zeama se strecoară. Gelatina se pune la înmuiat în apă rece, apoi se fierbe puţin în zeama de peşte. Se lasă la răcit, se adaugă usturoiul zdrobit şi albuşurile bătute uşor cu telul şi se strecoară din nou. 4 Se aşază într-o formă legumele tăiate cubuleţe, bucăţi de peşte şi codiţe de rac (opţio-nal). Se toarnă aspicul şi se dă la frigider până a doua zi.