Peşte cu legume la cuptor

Pentru această reţetă de peşte cu legume la cuptor poţi folosi orice fel de peşte îţi place. Noi îţi recomandăm şalău, cod ori merluciu. orice tip de peţte ai folosi, reţeta tot gustoasă îţi va ieşi.
4 porţii 60'
Peşte cu legume la cuptor - Ingrediente
800 g file de peşte alb (şalău, cod, merluciu)
3 linguri ulei
4 cartofi mari
2 ardei graşi roşii
2 dovlecei
100 g brânză
2 linguri cuş-cuş sau orez, după gust
1 lingură unt
50 ml supă de legume
pătrunjel verde
2 căţei de usturoi
piper
sare
Peşte cu legume la cuptor - Cum se prepară
Se fierb cartofii în coajă, în apă cu sare, se strecoară, se curăţă de coajă şi se taie felii. Se unge o formă termorezistentă cu unt, se tapetează fundul vasului cu feliile de cartofi, aşezate una lângă alta. Peste feliile de cartofi se adaugă ardeii tăiaţi rondele subţiri, se presară sare, piper, după gust, căţeii de usturoi feliaţi, se adaugă fileurile de peşte şi se acoperă cu dovleceii tăiaţi felii subţiri, pe lungime.Separat, se fierbe cuş-cuşul în apă cu sare, se scurge apa şi se amestecă cu brânză rasă, pătrunjel tocat, sare şi piper, după gust. Acest amestec se aşază peste dovlecei.Se stropesc cu ulei, se adaugă supa de legume şi se introduce forma în cuptorul bine încins pentru aproximativ 35 de minute. Peştele cu legume la cuptor se serveşte imediat.