Peşte cu spaghete şi dovlecei

Carnea slabă, în special de peşte, este alegerea perfectă pentru o porţie de dovlecei la grătar sau puţin sotaţi. Aşadar, propunerea noastră de azi esteo reţetă de peşte cu spaghete şi dovlecei, foarte potrivită pentru cină.
Peşte cu spaghete şi dovlecei - Ingrediente
4 fileuri de peşte (şalău, ştiucă sau peşte oceanic) 2 dovlecei 5-6 roşii cherry 300 g spaghete 2 căţei de usturoi 2 linguri ulei oregano uscat rozmarin piper roşu boabe
2 căni cu frunze de busuioc proaspăt
50 g parmezan ras
4 linguri ulei de măsline
2 linguri nuci măcinate
3 căţei de usturoi zdrobiţi
sare
piper
Peşte cu spaghete şi dovlecei - Cum se prepară
Pentru prepararea sosului pesto, se amestecă în blender frunzele de busuioc, nucile măcinate, parmezanul ras şi usturoiul zdrobit. Se adaugă treptat uleiul de măsline, ca la maioneză, şi se condimentează cu sare şi piper, după gust. Se taie dovleceii felii, se aşază într-o formă termorezistentă, se adaugă roşiile cherry tăiate în două, căţeii de usturoi tăiaţi bastonaşe şi se presară legumele cu sare şi piper, după gust. Peste legume se aşază bucăţile de peşte. Se presară totul cu oregano şi rozmarin, se stropesc cu ulei şi se pun la cuptor pentru circa 35 de minute. Separat, se fierb spaghetele în apă cu sare conform instrucţiunilor de pe pachet, se scurg de apă şi se amestecă cu sos pesto. Se servesc ca garnitură alături de peşte şi legume, decorate cu boabe de piper roşu. Ai obţinut cea mai bună reţetă de peşte cu spaghete şi dovlecei.