Peşte în aluat

1365605485 1756peste 20in 20aluat jpeg

Ingrediente: 2 crapi, 2 lămâi, 1 ou, rozmarin, sare, piper

Pentru aluat: 400 g făină, 100 g unt sau margarină, 1 ou, 1 linguriţă sare, 100 g amidon de cartofi, 100 g seminţe sau cereale pentru ornat

Mod de preparare: Timp de preparare: 1h 30 min Dificultate: mică

Amesteci făina cu linguriţa de sare, amidonul, oul, untul sau margarina şi puţină apă şi frămânţi un aluat tare. Îl înveleşti în folie alimentară şi-l laşi la rece. Cureţi peştii de intestine, le scoţi „urechile”, îi speli bine şi îi usuci cu prosoape absorbante. Îi condimentezi cu sare, rozmarin şi piper, îi umpli cu felii de lămâie şi-i stropeşti cu zeamă de lămâie.

Întinzi aluatul în două foi, înfăşori fiecare peşte, lipeşti bine aluatul şi presezi să ia forma peştelui. Ungi cu oul bătut, presari seminţe în loc de solzi şi coci în cuptorul preîncălzit circa 30-40 de minute, la foc mic.