Peşte în aluat

Ingrediente: 2 crapi, 2 lămâi, 1 ou, rozmarin, sare, piper
Pentru aluat: 400 g făină, 100 g unt sau margarină, 1 ou, 1 linguriţă sare, 100 g amidon de cartofi, 100 g seminţe sau cereale pentru ornat
Mod de preparare: Timp de preparare: 1h 30 min Dificultate: mică
Amesteci făina cu linguriţa de sare, amidonul, oul, untul sau margarina şi puţină apă şi frămânţi un aluat tare. Îl înveleşti în folie alimentară şi-l laşi la rece. Cureţi peştii de intestine, le scoţi „urechile”, îi speli bine şi îi usuci cu prosoape absorbante. Îi condimentezi cu sare, rozmarin şi piper, îi umpli cu felii de lămâie şi-i stropeşti cu zeamă de lămâie.
Întinzi aluatul în două foi, înfăşori fiecare peşte, lipeşti bine aluatul şi presezi să ia forma peştelui. Ungi cu oul bătut, presari seminţe în loc de solzi şi coci în cuptorul preîncălzit circa 30-40 de minute, la foc mic.