Peşte în crustă crocantă

snitel jpeg

Prăjit sau la cuptor, peştele este întottdeauna binevenit într-un meniu gustos.

Ingrediente

4 bucăţi file de cod (sau orice alt peşte) 100 ml lapte 2 ouă 4 linguri făină 4 căţei de usturoi 1 legătură pătrunjel 1 lămâie 200 g pesmet ulei pentru prăjit sare piper

Mod de preparare

Bucăţile de peşte se spală, se usucă cu un prosop absorbant, se dau cu sare, cu piper, se stropesc cu zeama de la o jumătate de lămâie şi se lasă 15 minute.

Într-un castron se amestecă laptele, ouăle, usturoiul pisat şi făina. Trebuie să fie un aluat asemănător cu cel de clătite. Se adaugă pătrunjelul tocat mărunt, sare şi piper.

Bucăţile de peşte se trec prin compoziţia de ou şi lapte, apoi prin pesmet şi se coc la foc mic pe ambele părţi. Se servesc calde, alături de bucăţi de lămâie.