Peşte în sos de vin alb

peste in sos de vin alb jpeg

Pentru că este o reţetă de peşte în sos de vin alb, o să vă spunem că vinul alb are un potenţial antioxidant de numai 4-6%, în timp ce cel al vinulului roşu este de 80%. De reţinut, că vinul roşu conţine şi mai mult calciu.

Peşte în sos de vin alb - Ingrediente

2 peşti (de circa 500 g fiecare) 500 ml vin alb 60 g unt 2 cepe 2 linguri făină sare  piper

Peşte în sos de vin alb - Cum se prepară

Se curăţă peştele de solzi şi de intestine, se spală, se condimentează cu sare şi piper şi se pune într-un castron mare. Se toarnă peste el vinul alb şi se lasă la marinat

1-2 ore, în frigider. Separat, se taie ceapa rondele, se rumeneşte în unt şi apoi se scoate deoparte. Se scoate peştele de la marinat, se zvântă bine cu prosoape absorbante, se trece prin făină şi se prăjeşte, pe ambele părţi, în untul în care s-a rumenit ceapa, până capătă o culoare aurie. Peştele în sos de vin alb se serveşte cald, garnisit cu felii de lămâie, măsline şi cu roşii cherry.



Recente

zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg
copil mancare sanatoasa shutterstock 376928611 jpg
salata de vinete shutterstock 1789607375 jpg
afinata shutterstock 1163799046 jpg
tarator supa de iaurt cu castraveti shutterstock 685307626 jpg
cirese 1 advertorial jpeg
panna cotta caise shutterstock 288283781 jpg
plachie de pește shutterstock 529239796 jpg
salata roșii shutterstock 529472086 jpg
choux crema vanilieshutterstock 2007938618 jpg
ardei umpluti de post shutterstock 394395796 jpg
gomboti caise shutterstock 1751983160 jpg
banane chia iaurt shutterstock 2068588889 jpg
salata vinete baba ganoush shutterstock 216063574 jpg
pandispan fructe shutterstock 200600648 jpg
pepene shutterstock 296391284 jpg
copii gatind jpg
ciorba de burta shutterstock 475445284 jpg
alimente dieta shutterstock 1033829701 jpg
crumble shutterstock 140363161 jpg