Peşte la grătar cu sos de piper
Rafinat. Deosebit. Gustos şi aromat. Sosul de piper pe care va trebui sa-l prepari va da o aromă specială peştelui din farfurie.
Ingrediente
2 fileuri de cod 1 dovlecel 1 lămâie 2 linguri capere 1 iaurt mare 3 căţei usturoi sare ulei
Preparare
1. Peştele spălat şi zvântat se sărează şi se lasă 30 minute. Unge-l cu ulei pe ambele părţi, pune zeamă de lămâie şi frige-l pe grătarul bine încins. Altfel, peştele se lipeşte.
2. Taie rondele dovlecelul spălat şi lasă-l la scurs 20 minute pe hârtie absorbantă. Pune rondelele pe grătar, lângă peşte.
3. Prepară sosul astfel: zdrobeşte usturoiul şi freacă-l cu sare până ce se face pastă. Adaugă iaurtul bătut şi, când sosul este omogenizat, adaugă caperele fierte şi câteva picături
de zeamă de lămâie.
sursa foto: Shutterstock