Peşte la tavă cu legume

Baked Trouts jpeg

Uşor de preparat, peştele la tavă cu legume este ideal pentru mesele în familie.

Ingrediente 800 g peşte alb 3-4 bucheţele de conopidă opărite 2 morcovi foi de dafin, după gust sare piper boabe 1 mână de mazăre 1 păstârnac 1 pahar vin alb 2-3 căţei usturoi 1 ceapă ulei de floarea-soarelui

Mod de preparare - Peşte la tavă cu legume

Speli peştele, îl usuci cu un prosop de bucătărie. Îl sărezi, îl dai cu ulei şi-l aşezi în tavă. Cureţi morcovii, păstârnacul şi ceapa, apoi le tai bucăţele. Adaugi mazărea, conopida şi aşezi legumele în tavă, pe lângă peşte.

Presari boabele de piper, căţeii de usturoi şi foile de dafin. Torni puţin ulei, apoi

paharul cu vin. Dai la cuptor acoperit, până se înmoaie legumele. Dai deoparte folia şi mai ţii câteva minute să se rumenească peştele.